Sanctieclausule AOV polissen Allianz

dinsdag, 11 oktober 2016

Sanctieregelgeving verbiedt bedrijven zaken te doen met bedrijven of personen uit bepaalde landen. Op deze lijst staan bijvoorbeeld landen als Irak, Iran en Noord-Korea. Ook voor Allianz betekent dit dat zij hier rekening mee moet houden.

Allianz legt de sanctieclausule uit

Sancties worden internationaal vastgesteld. Deze sancties zijn opgenomen in het beleid van bijvoorbeeld de Europese Unie en de Verenigde Naties. De sancties zijn bedoeld als instrument om te reageren op schendingen van het internationaal recht of de mensenrechten. Elk land neemt deze sancties op in de wetgeving. Voor Nederland betekent dit dat het verboden is om op welke manier dan ook bij te dragen aan de ondersteuning van een activiteit of transactie van een gesanctioneerd persoon, entiteit of land. Voor Allianz betekent dit dat zij geen zaken mag doen met iemand op een sanctielijst. Dat geldt niet alleen voor verzekeringnemers, maar ook voor alle andere betrokkenen, zoals verzekerden en uitkeringsgerechtigden.

Wat betekent dit voor Allianz klanten?

Vanaf 1 april 2016 plaatst Allianz de sanctieclausule al op nieuwe polissen. Vanaf 1 november 2016 plaatsen Allianz bij de eerstvolgende wijziging de sanctieclausule op bestaande polissen. Deze wijziging geldt voor alle polissen die volledig op Allianz-voorwaarden zijn afgesloten. De gevolgen van een sanctie kunnen groot zijn, omdat bijvoorbeeld dochterbedrijven in andere landen wel gehouden kunnen worden aan sancties in het land waar de moedermaatschappij gevestigd is. Voor Allianz betekent dit dat zij geen zaken mag doen met landen, bedrijven of personen waarvoor internationale sancties gelden.

Meer weten? lees het op de website van Allianz

« Terug naar nieuwsoverzicht