Movir voert geen premieverhoging door voor Beroeps-AOV

woensdag, 23 september 2015

Arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir past haar voorwaarden en premies van de Beroeps-AOV vanaf 1 januari 2016 aan voor de doelgroep medisch en zakelijk professionals. Dit naar aanleiding van de resultaten uit haar periodiek onderzoek.

Onderstaand treft u het nieuwsbericht vanuit MOVIR.

Verlaging premies enkele medische beroepen
Voor medisch specialisten, anesthesiemedewerkers, operatieassistenten, radiodiagnostisch laboranten, orthopedagogen, logopedisten, psychologen en diëtisten met een langlopende beroeps-AOV met eindleeftijd
65, 66 en 67 jaar en eigenrisicotermijn van 360 dagen wordt de premie verlaagd. Dit geldt ook voor verzekerden met bovenstaande beroepen die een polis met eindleeftijd
67 jaar en een eigenrisicotermijn van 720 dagen hebben. De verlagingspercentages variëren van 0 tot 15 procent.

Wijziging voorwaarden
Ook past Movir de voorwaarden op diverse punten aan. Het beroepscriterium is verruimd en uitkering bij adoptie en orgaandonatie is toegevoegd. Tevens is de uitsluiting van gebreken of persoonlijkheidsstoornissen komen te vervallen. Daarnaast is het optierecht aangepast. ‘Nu kunnen verzekerden, ongeacht of ze de afgelopen drie jaar wel of niet gebruik hebben gemaakt van het optierecht, een keer per kalenderjaar het verzekerde dagbedrag verhogen met maximaal tien procent. Gedurende drie maanden voor de optiedatum moet de verzekerde volledig arbeidsgeschikt zijn geweest,’ aldus Van Drunen. Voor bestaande verzekerden zijn de nieuwe voorwaarden per contractvervaldatum van toepassing.

Aanpassing zwangerschapsregeling
De duur van de zwangerschapsuitkering wordt per 1 januari met twee weken ingekort. Verzekerden met een uitgerekende bevallingsdatum tot veertig weken na hun contractvervaldatum kunnen nog gebruikmaken van de huidige zwangerschapsregeling.

Startersregeling voor nieuwe verzekerden
Nieuwe verzekerden ontvangen een aangepaste startersregeling. Per 1 januari 2016 betreft dit voor een 5-jaarscontract 25% premiekorting in het eerste jaar, 15% in het tweede jaar en 10% in het derde jaar. Bij een 1-jaarscontract ontvangen verzekerden alleen in het eerste jaar een korting van 25%.

Offerte aanvragen

« Terug naar nieuwsoverzicht