Verhoging premie Allianz AOV

woensdag, 20 april 3289

Allianz heeft besloten de tarieven voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen te verhogen. De gemiddelde premieverhoging verschilt per beroepsklasse en per individuele verzekerde. De gemiddelde verhoging in de gehele portefeuille bedraagt 12,5%.

Tegelijkertijd introduceren ze nieuwe polisvoorwaarden.

Deze zijn volledig herschreven in begrijpelijke taal. De nieuwe voorwaarden worden tegelijkertijd met het nieuwe tarief in gebruik genomen op 21 december 2012.Er is echter ook nog op een punt een verslechtering van de voorwaarden: De wachttijd voor de zwangerschapsdekking wordt van 1 jaar naar 2 jaar verlengd.

Gevolgen voor lopende en nieuwe polissen

Voor nieuwe polissen gaan het nieuwe tarief en de nieuwe polisvoorwaarden in per 21 december 2012. Voor Allianz AOV, Compact AOV en Ongevallen AOV verandert er niets.

Voor lopende polissen wordt een verschil gemaakt tussen de verschillende AOV-producten die ze voeren:Voor de Absoluut AOV en Essentie AOV: de premieverhoging en nieuwe polisvoorwaarden worden vanaf februari 2013 doorgevoerd per contractsvervaldatum.

Verhoging eindleeftijd

De overheid verhoogt per 1 januari 2013 de wettelijke pensioenleeftijd. Het is vanaf 21 december 2012 mogelijk om een maximale eindleeftijd van 66 of 67 jaar te kiezen bij die beroepen waar voorheen een eindleeftijd van 65 jaar mogelijk was. Op aanvraag kan dekking tot 67 jaar aangevraagd worden. Allianz beoordeelt dan of de gewenste verhoging van de eindleeftijd mogelijk is.

« Terug naar nieuwsoverzicht