Geen winstdeling aan advocaten door MOVIR

woensdag, 19 september 2012

Voor het eerst sinds jaren keert arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir nu geen winstdeling uit aan advocaten. Het resultaat over 2011 van de mantelovereenkomst met Balieplus en de inmiddels opgeheven Stichting Pensioenfonds Nederlandse Orde van Advocaten (APF) staat dit niet toe. Oorzaak is het toenemende aantal advocaten dat arbeidsongeschikt raakt.

Het aantal arbeidsongeschikte advocaten is in 2011 met maar liefst 14% toegenomen ten opzichte van 2010. Psychische aandoeningen blijken de belangrijkste veroorzakers van de arbeidsongeschiktheid te zijn.

Onze ervaring leert dat investeringen in preventie en re-integratie een positief effect hebben op de schadelast. Zo kunnen veel psychische klachten door coaching en counseling voorkomen worden, evenals zwangerschapsgerelateerde klachten door specifieke ondersteuning’, vertelt Louis van Drunen, directeur van MOVIR.

Movir introduceerde eerder dit jaar de coaching & counselingdienst Elestia en de preventieve dienstverlening Proud Mom. Om meer bekendheid te geven aan de diensten, werd het magazine Veerkracht gelanceerd. In oktober introduceert Movir ook een scan specifiek voor advocaten.

Deze scan heeft als doel de bewustwording rondom de mentale veerkracht van advocaten te vergroten. Deze geeft snel inzicht in de mentale veerkracht van de deelnemer en biedt vervolgens direct de mogelijkheid om hierover met een onafhankelijke coach of counselor van Elestia aan de slag te gaan.

Vorige week maakte Movir daarnaast bekend samen met de Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN) te investeren in het welzijn van jonge advocaten. Zij zijn een onderzoek gestart naar het welzijn van jonge advocaten met als doel concrete handreikingen te kunnen bieden. In november worden op het Jonge Balie Congres de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd.

(bron: InFinance, 'Movir keert geen winstdeling uit aan advocaten')

« Terug naar nieuwsoverzicht