ZZP er krijgt hulp van NIBUD bij geldzaken

donderdag, 17 april 1073

Om financiële problemen te voorkomen is een goede administratie en scheiding van privé- en zakelijke financiën van cruciaal belang. Om die reden ontwikkelde het Nibud samen met de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem-, en Flevoland en Qredits een tabbladenset voor (startende) ondernemers om grip te krijgen op hun administratie en hun financiën.

Het baart het Nibud zorgen dat in 2011 33% van de leden van de NVVK (voornamelijk kredietbanken) meldden dat ze een toename zagen van aanvragen voor schuldhulpverlening aan zzp'ers.

De administratiemap Geldzaken voor ondernemers is bedoeld om problemen te voorkomen doordat de administratie op orde wordt gehouden en privé en bedrijf gescheiden.

Ordner voor ondernemersgeldzaken

Het aantal kleine zelfstandigen is de laatste jaren behoorlijk toegenomen. Het is naast een steeds grotere groep, ook een zeer diverse groep. Klusjesmannen, winkeliers, freelance journalisten en bedrijfsadviseurs: voor hen allemaal geldt dat de scheidslijn tussen de privé- en de zakelijke geldzaken heel dun is. Terwijl het van groot belang is dat de privégeldstromen niet door de zakelijke geldstromen gaan lopen.

Ga hier naar de NIBUD pagina voor de Ordner voor Ondernemergeldzaken.

« Terug naar nieuwsoverzicht