AOV met alleen dekking voor ongevallen

dinsdag, 26 juni 2012

Zilveren Kruis Achmea heeft een Ongevallen Arbeidsongeschiktheidsverzekering ontwikkeld voor ZZP-ers. De 'Beter Af Ongevallen AOV' voorziet in een uitkering wanneer een ZZP-er als gevolg van een ongeval, zoals een auto-ongeluk of botbreuk tijdens een skivakantie, niet meer kan werken.

De nieuwe verzekering kost volgens eigen zeggen circa 75 procent minder dan een reguliere AOV voor ongevallen én ziekte.

Zilveren Kruis is naar eigen zeggen de enige zorgverzekeraar in Nederland die arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aanbiedt aan ZZP-ers. De nieuwe ongevallen AOV is een uitbreiding van het assortiment.

'Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de ZZP-ers geen AOV heeft omdat zij deze te duur vindt. Daarnaast geeft bijna 60 procent van onze klanten aan wél behoefte te hebben aan een AOV. Met de nieuwe ongevallen AOV bieden we een betaalbaar alternatief aan. En geven wij onze klanten de keuze tussen een reguliere en een ongevallen AOV.'

Wanneer een ZZP-er verzekerd is via de 'Beter Af Ongevallen AOV', heeft hij ook zonder extra kosten recht op zorgbemiddeling van Zilveren Kruis. De zorgverzekeraar zorgt ervoor dat de verzekerde na een ongeval zo snel mogelijk de beste zorg krijgt en dat wachttijden tot een uiterste worden beperkt. Voor 65 van de meest voorkomende dagbehandelingen geeft Zilveren Kruis zelfs zorggarantie. Dit betekent dat de verzekerde binnen vijf werkdagen in een polikliniek terecht kan en dat de behandeling binnen tien werkdagen daarna plaatsvindt. Hiermee zorgt de verzekeraar er voor dat de zelfstandige ondernemer zo snel mogelijk weer aan het werk kan.

(bron: InFinance, "AOV alleen voor ongevallen"
http://www.infinance.nl/2514/lp-daily.html?fzine_id=13405)

« Terug naar nieuwsoverzicht