Vergelijken verzekeringen arbeidsongeschiktheid loont

dinsdag, 17 januari 2012

De prijsverschillen tussen arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor (zelfstandige) ondernemers zijn enorm. Uit een studie van financieel onderzoeksbureau MoneyView, die maandag wordt gepubliceerd, blijkt dat de premie van de duurste verzekering gemiddeld 53 procent hoger ligt dan de goedkoopste polis tegen arbeidsongeschiktheid.

Deze kloof onderstreept dat ondernemers veel geld kunnen besparen als zij de verzekeringspremies goed met elkaar vergelijken.

De bevindingen van MoneyView, dat 43 arbeidsongeschiktheidsverzekeringen onder de loep heeft genomen, bevestigen ook een recent onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten.

Goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekering

In het onderzoek komen twee arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van de Duitse firma Allianz als goedkoopste uit de bus. Het ene verzekeringsproduct, Allianz Absoluut AOV, geeft een dekking van maximaal 50.000 euro per jaar. Allianz AOV Absoluut is een sommenverzekering. Dat betekent dat er altijd wordt uitgekeerd als de verzekerde (deels) arbeidsongeschikt raakt, ongeacht de hoogte van de inkomensderving. Bij de andere voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering, Allianz Essentie AOV, wordt alleen de daadwerkelijke inkomensschade vergoed. Die kan bij deze schadeverzekering ten hoogste 120.000 euro per jaar bedragen.

Meest flexibele arbeidsongeschiktheidsverzekering

Naast de goedkoopste verzekeringen onderscheidt onderzoeker Behrens ook vier arbeidsongeschiktheidspolissen die ondernemers de meeste flexibiliteit bieden: Inkomen Continu Compleet van verzekeraar Avéro Achmea, Generali Exact AOV en AGenerali Extra AOV en de arbeidsongeschiktheidsverzekering van Allianz. Deze vier polissen zijn het meest flexibel door de vele indexeringsmogelijkheden om de verzekering voor de toekomst waardevast te houden en de mogelijkheid tot aanvullende dekkingen, zoals een uitkering bij zwangerschap of een extra uitkering bij een ongeval. (bron: Allinet)

Vraag ons gratis AOV-offertes zonder provisie!

Profiteer nu van onze lage afsluitkosten bij het afsluiten van een provisievrije AOV.

* eenmalige afsluitkosten tijdelijk slechts € 495,00 voor elke provisievrije AOV
* bij meerdere provisievrije AOV's van bijvoorbeeld ook uw compagnon(s) slechts € 395,00
* geen jaarlijkse aanvullende kosten


Vraag hier uw gratis AOV-offerte(s) aan

« Terug naar nieuwsoverzicht