Dotatieverzekering

maandag, 4 juli 2011

Veel DGA's bouwen pensioen op in eigen beheer. Maar hoe zit het met de pensioenopbouw en premie dotatie van het Eigen Beheer pensioen van een DGA als hij arbeidsongeschikt wordt?

Meestal staat in de pensioenbrief het volgende vermeld: “Pensioenopbouw zal na het verstrijken van de eerste twee ziektejaren alleen worden voortgezet indien de dienstbetrekking als gevolg van de arbeidsongeschiktheid is verbroken en werknemer een inkomensvervangende, loongerelateerde uitkering ontvangt.”. De reguliere standaardtekst uit de modelbrief van de Belastingdienst.

Dotatieverzekering: een extra individuele aov om bij arbeidsongeschiktheid de premie voor pensioenvoorzieningin eigen beheer af te dekken.

Enkele verzekeraars, waaronder Nationale Nederlanden bieden de dotatieverzekering aan.

Op basis van de gemiddelde pensioendotatie is er dan aanvullend dekking te realiseren. Er kan dus meer dan 80% van het inkomen verzekerd worden. Hierdoor kan de jaarlijkse opbouw toch worden voortgezet bij arbeidsongeschiktheid.

Deze dekking kan uitsluitend worden aangeboden in combinatie met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. De dotatieverzekering moet jaarlijks worden aangepast middels een controle van de gemiddelde pensioendotatie.

« Terug naar nieuwsoverzicht