Meer werk voor ZZP ers

zaterdag, 18 september 2010

In het kielzog van de Nederlandse economie trekt ook de zzp-markt langzaam weer aan, zo blijkt uit de Yoxa Interim Monitor. Eén op de drie zzp'ers constateert op dit moment een toename van het aantal interim-opdrachten. Dit betreft een stijging van 15 procent sinds december 2009 en 3,5 procent in de afgelopen drie maanden.

Daarnaast heeft 86 procent de afgelopen zes maanden één of meerdere opdrachten vervuld en geeft 40 procent aan op dit moment volledig bezet te zijn. Toch staat het tarief van de meeste zzp'ers nog steeds onder druk. Vooral de 50-plussers maken zich zorgen.

Periodiek ondervraagt Yoxa, bemiddelaar tussen zzp'ers en bedrijven, ruim 550 zzp'ers naar hun werksituatie, het verkrijgen van opdrachten en de toekomst. Uit deze derde monitor, uitgevoerd door onderzoeksbureau PanelWizard, blijkt dat ondanks het aantrekken van de economie en de interim-markt, de zzp'er nog wel voorzichtig blijft. Het aantal zelfstandigen in de markt neemt volgens twee derde van de respondenten weer toe, maar het tarief staat bij 33 procent van hen nog ernstig onder druk. Bovendien is het vertrouwen in de toekomst ten opzichte van drie maanden geleden licht gedaald.

« Terug naar nieuwsoverzicht