Aov-markt zorgt voor onrust bij ASR

vrijdag, 27 augustus 2010

De deskundigen binnen ASR breken zich momenteel het hoofd over de markt voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. De strijd om het marktleiderschap, schrikbarende schadecijfers en de lonkende WGA-markt zijn de hoofdonderwerpen.

"Wij zitten ongeveer sinds 1956 in deze markt, maar de instroomcijfers van arbeidsongeschiktheid in het eerste kwartaal van dit jaar hebben we nooit eerder gezien", zegt directievoorzitter Jos Baeten.

In het tweede kwartaal is bij De Amersfoortse verbetering geconstateerd. Desondanks worden intern "diepe" analyses gemaakt, waarvan de uitkomsten binnenkort bekend worden. Eerste analyses hebben Baeten in elk geval geleerd dat zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) een deel van het probleem zijn. Los van de vele ziektedagen hebben die veel moeite gehad met het betalen van de premies, wat tot de nodige royementen heeft geleid.

De schadelast zou aanleiding kunnen zijn voor premieverhogingen, maar ASR verliest niet graag zijn marktleiderschap. En die staat door "verhevigde prijsconcurrentie" onder druk.

Baeten hoopt dat de markt wordt vergroot door een volledige privatisering van de WGA. Dat levert in zijn ogen voordelen op als lagere uitvoeringskosten, betere preventie- en re-integratiecijfers en lagere en beter voorspelbare premies.

ASR AOV Verzekeringen
ASR Instap AOV
ASR Basis AOV
ASR Budget AOV
ASR Uitgebreid AOV

« Terug naar nieuwsoverzicht