Allianz beste pensioenbedrijf 2010

woensdag, 30 juni 2010

Allianz heeft bij de Nederlandse Verzekeringsawards 2010 het Gouden Schild gewonnen voor ‘Pensioenbedrijf van het Jaar 2010’. In 2009 heeft Allianz haar nieuwe collectieve pensioenoplossing, het Advantage Pensioen, geïntroduceerd dat werkt via een innovatieve online portal. Werkgevers en financieel adviseurs kunnen hiermee online direct pensioenen afsluiten en aanpassen. Deze extra service bouwt voort op de sterke pensioensproducten van het wereldwijd opererende Allianz.

Door de vernieuwing via het online portal www.allianzadvantage.nl is er voor de meest voorkomende wijzigingen van het Allianz Advantage pensioen geen verwerkingstijd meer. Andere verzekeraars hebben voor het bijhouden van de administratie weken tot maanden verwerkingstijd nodig. Allianz voert aanvragen of wijzigingen in pensioenen direct (real-time) uit door online integratie van de administratie. Dit betekent dat wijzigingen direct zichtbaar zijn voor de klant.

Eerder verkreeg Allianz diverse Moneyview Awards voor haar Allianz AOV verzekeringen.

Naast de punten waar Allianz al sterk in was, zoals een betrouwbare administratie en deskundigheid, heeft het nieuwe systeem voor werkgevers en intermediairs belangrijke voordelen. De administratieve rompslomp wordt drastisch verminderd en werknemers hebben via DUPO, het dagelijkse uniforme pensioenoverzicht, altijd en overal inzicht in hun actuele pensioensituatie. De jury van het Gouden Schild zegt in het juryrapport daarover: “Groot pluspunt is de dagelijkse actuele pensioenopgave, waarmee Allianz de betrokkenheid van deelnemers en het pensioenbewustzijn op een hoger plan brengt.” De jury noemt de aanpak van Allianz zonder meer overtuigend: “De klant staat centraal en de gedrevenheid en passie spatten er vanaf.”

Sjoerd Laarberg, lid van de groepsdirectie Allianz Nederland, is blij met het Gouden Schild:

“We zijn er trots op dat we van onze klanten waardering krijgen voor het nakomen van onze afspraken en de deskundigheid van onze medewerkers. Doordat wij het nieuwe online product samen met onze klanten hebben ontwikkeld, weten wij waar zij behoefte aan hebben: snelheid, transparantie en gemak. Het Gouden Schild voor ‘Pensioenbedrijf van het Jaar 2010’ is een erkenning voor het feit dat ons product aansluit bij de wensen van de klant. Het gemak waarmee we de administratie op orde houden en de communicatie richting de werknemers stroomlijnen, wordt als positief ervaren door werkgevers. Bovendien waarderen de financieel adviseurs dat ze nu ook zelf een volwaardig collectief pensioenproduct op maat kunnen samenstellen.”


Naast het winnen van een Gouden Schild voor ‘Pensioenbedrijf van het Jaar 2010’, was Allianz genomineerd voor de categorie ‘E-business’.

Over de Nederlandse Verzekeringsawards 2010 en de Gouden Schilden
De Gouden Schilden zijn uitgereikt in het kader van de Nederlandse Verzekeringsawards. De veertien Gouden Schilden worden door vakkundige jury’s overhandigd aan bedrijven en personen die uitmuntend presteren binnen hun vakgebied. De Nederlandse Verzekeringsawards zijn een initiatief van Kluwer en For All Finance

« Terug naar nieuwsoverzicht