Allianz opent F1 website

donderdag, 29 april 2010

Allianz stimuleert innovatie op het gebied van veiligheid door koppeling met autosport.

Vandaag lanceert Allianz Nederland N.V, een van de grootste autoverzekeraars van Nederland, de Allianz Formule 1-site www.allianzf1.nl. Het zeer uitgebreide www.allianzf1.nl biedt autosportliefhebbers van alle leeftijden een uniek en veelzijdig internetplatform over alles wat met de autosport en autoveiligheid te maken heeft. De site brengt o.a. Formule 1-nieuws, exclusieve achtergrondinformatie over de races in de vorm van circuit animaties en (downloadbaar) film- en fotomateriaal en een Formule 1-kennisgame waarbij schitterende prijzen te winnen zijn.

Allianz SE is officieel partner van het AT & T Williams-team en “Official Global Partner of Formula One”. Allianz Nederland wil zich sterker verbinden met de autosport en de continue ontwikkeling van autoveiligheid in Nederland stimuleren.

Unieke informatie en animaties
In de week voorafgaand aan elke race komen exclusief voor Allianz opgenomen filmpjes vrij met previews op de races. Verder publiceert Allianz unieke animaties van het circuit, achtergrondinformatie over materiaal, auto’s en snelheid en informatie van Allianz’ safety expert Christian Danner. Na afloop van de races stelt Allianz foto’s van de auto’s, de safety car en de Williams-coureurs ter beschikking die rechtenvrij te downloaden zijn. Verder biedt het platform Formule 1-nieuws, een kijkje achter de schermen en informatie over weg- en auto-innovaties.

Reis naar de Grand Prix van Singapore
In een speciaal voor de site ontwikkelde game zijn elke Grand Prixrace mooie prijzen te winnen. Aan het eind van dit raceseizoen wordt ook bekend wie de winnaars zijn van het eindklassement. De winnaar ontvangt een geheel verzorgde reis voor 4 personen naar de GP van Singapore. Ook de tweede prijs –met 4 personen naar de GP van Monaco- zal in goede aarde vallen bij elke raceliefhebber.

Allianz en de autosport
Wereldwijd hebben ongeveer 50 miljoen klanten hun motorvoertuig bij Allianz verzekerd. Allianz SE is officieel partner van het AT & T Williams-team en “Official Global Partner of Formula One”. Allianz verbindt op die manier al 10 jaar de veiligheidsaspecten van Formule 1-sport aan haar core business.
Daarnaast is Allianz eigenaar en oprichter van het Allianz Centre for Technology (AZT) in München. AZT is een internationaal consultancy- en researchinstituut waar ingenieurs en wetenschappers samenwerken om schade-incidenten en ongelukken te analyseren en concepten te initiëren die wereldwijd bijdragen aan schadepreventie en veiligheid van verkeersdeelnemers en hun voertuigen.

Voor de AOV verzekeringen van Allianz klikt u op:
Allianz Essentie AOV
Allianz Interval AOV
Allianz Compact AOV
Allianz Ongevallen Plus AOV
Allianz Absoluut AOV



« Terug naar nieuwsoverzicht