Wijzigingen Generali AOV verzekering

dinsdag, 13 april 2010

In de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) van Generali zijn meerdere wijzigingen doorgevoerd. Naast de standaard aanvangskorting en de doorlopende korting kunt u nu ook kiezen voor een flexibele aanvangskorting. Ook zijn er twee nieuwe indexatiemogelijkheden en is het premieverloop verbeterd.

Nieuw: Flexibele aanvangskorting AOV Generali

Vanaf nu kunt u kiezen uit drie vormen van kortingen:

· De standaard aanvangskorting:
De standaard aanvangskorting is 75% en vast verdeeld over drie jaar: 45% korting in het eerste jaar, 20% korting in het tweede jaar en 10% korting in het derde jaar.

· Nieuw: De flexibele aanvangskorting.
Deze korting is ook in totaal 75% maar deze korting kan naar eigen inzicht verdeeld worden over de eerste vijf jaar van de verzekering. Het voordeel hiervan is dat u langer van de korting kan genieten en dat de overgang naar de volledige premie geleidelijker kan plaatsvinden. Wilt u de korting liever over 3 of 4 jaar verdelen dan kan dat uiteraard ook. Ook dan heeft u de vrijheid de percentages te kiezen waar uw voorkeur naar uit gaat. De maximale korting in één jaar is 45%.

· De 5% doorlopende korting:
Wilt u geen aanvangskorting dan kunt u kiezen voor een doorlopende korting van 5% die geldt gedurende de volledige looptijd van de verzekering.

Nieuw: Index 1% per jaar
Wij introduceren twee nieuwe indexatiemogelijkheden:
· Gelijkblijvend verzekerd bedrag met een geïndexeerde uitkering van 1%. Maar u kunt ook kiezen voor een indexering van 2% en 3%.
· Geïndexeerd verzekerd bedrag en geïndexeerde uitkering van 1%. Maar u kunt ook kiezen voor een indexering van 2% en 3%.

Verbeterd: Overzicht premieverloop
Wanneer het verzekerd bedrag in de AOV middels een indexering het maximum verzekerd bedrag heeft bereikt en u heeft gekozen voor een rentestijging op het verzekerd bedrag, dan houdt Generali bij de berekening van het premieverloop rekening met het gekozen percentage voor die stijging. Als het verzekerd bedrag het maximum heeft bereikt dan ziet u dat terug in het jaarrenteverloop. Op het moment dat het maximum verzekerd bedrag is bereikt, wordt de premie omgezet van een rentestijging op het verzekerd bedrag (1%, 2% of 3% voor en na AO) naar een rentestijging op de uitkering (1%, 2% of 3% na AO). Dit ziet u terug in het premieverloop.

Aanpassing: Transparantiebijlage
De transparantiebijlage bij levensverzekeringen is geactualiseerd conform een aanbeveling van het Verbond van Verzekeraars. Een belangrijke wijziging is dat bij ‘kosten bemiddelaar’ de daadwerkelijke provisie wordt vermeld in plaats van de kosten die de provisie dekken.

Wist u dat u Generali AOV verzekering zonder provisie via ons kunt afsluiten?

Bekijk hieronder de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van Generali

Generali Opbouw AOV en Opbouw AOV Extra
Generali AOV Exact
Generali AOV Extra

Offerte aanvragen

« Terug naar nieuwsoverzicht