Movir geeft dierenartsen premie terug

woensdag, 13 januari 2010

In 2008 is Movir gestart met een driejarig preventieprogramma waarmee dierenartsen premierestitutie kunnen verdienen. Binnenkort keert de arbeidsongeschiktheidsspecialist MOVIR premierestitutie aan hen uit over het jaar 2009.

Afgelopen jaar heeft Movir voor dierenartsen met een Movir-verzekering drie preventieactiviteiten georganiseerd, namelijk de MBTI-scan, het Coachgesprek ‘Lastige’ Klanten en de e-Learning ‘Veilig en Gezond Ruggedrag’. Door aan deze activiteiten deel te nemen konden dierenartsen de tariefverhoging van 1 januari 2008 voor het jaar 2009 terugverdienen.

Als een dierenarts één van de activiteiten van het preventieprogramma heeft gevolgd, ontvangt hij één derde en bij het volgen van twee activiteiten twee derde van de tariefverhoging van 1 januari 2008 retour. Heeft een dierenarts alle activiteiten gevolgd, dan komt deze in aanmerking voor een premierestitutie van 100% van de tariefverhoging.

Movir-directeur Louis van Drunen vindt het niet meer dan logisch dat Movir vanuit haar rol als arbeidsongeschiktheidsspecialist een preventieprogramma aanbiedt aan een beroepsgroep met een verhoogde kans op arbeidsongeschiktheid. ‘Wij zijn blij met de animo onder dierenartsen om mee te doen aan de preventieactiviteiten. De eerste twee jaar van het preventieprogramma zitten er nu op. Maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken. Na afloop van het derde en tevens laatste jaar, gaan we het gehele programma uitgebreid evalueren. Wij verwachten dat dierenartsen door hun deelname aan het preventieprogramma minder kans lopen om arbeidsongeschikt te worden.’ (bron:persbericht Movir)

« Terug naar nieuwsoverzicht